Dbamy o to, by jedzenie było dla dzieci przyjemnością, a nie przymusem - nie zmuszamy ale zachęcamy do próbowania potraw.
Wdrażamy też nasze przedszkolaki do samodzielnego przygotowywania kanapek, sałatek, koktajli a nawet i ciasteczek.
Dbamy również o dzieci ze specjalnymi potrzebami dietetycznymi. Jesteśmy otwarci na sugestie i propozycje rodziców.
Każdego dnia serwujemy cztery smaczne posiłki przygotowane ze zdrowych, ekologicznych produktów w naszej, przedszkolnej kuchni.
- śniadanie - zupa mleczna lub płatki z mlekiem, kolorowe kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną, serem i warzywami sezonowymi, z pastami: twarogowymi, jajecznymi, warzywnymi, jajko, dżem, miód, mleko, kakao lub herbata.
- drugie śniadanie - owoc sezonowy, sok wieloowocowy lub owocowo-warzywny lub woda niegazowana z cytryną i miodem.
- obiad - składa się z dwóch dań: zupy sporządzonej na wywarze mięsno-warzywnym oraz drugiego dania: ziemniaki lub różnego rodzaju kasze lub ryż, porcja mięsa lub ryby, dania jarskie, surówki warzywne lub owocowo-warzywne,warzywa na parze, kompot owocowy.
- podwieczorek - kolorowe kanapki, owocowe kisiele, budynie, koktajle mleczno-owocowe, świeże owoce sezonowe.